top of page

5 weeks trainingsprogramma: Mentale Vitaliteit op de werkvloer

Het is als bedrijf belangrijk om preventief bezig te zijn met de vitaliteit, stressbestendigheid en gezonde lifestyle van de werknemers. Het 5 weeks trainingsprogramma van Mind for Good is hier op gefocust en traint de werknemers op een down to earth en praktische manier. 

Onnodige kosten voorkomen

Bij uitval door stress is een werknemer gemiddeld 30 dagen uit de running. Bij burn-out klachten zelfs tot 242 dagen. Dit kost de werkgever al snel €70.000. 

 

Zelfs lichte stressklachten hebben al veel invloed op het individu. Het zorgt voor minder focus, een laag energieniveau en daarmee productiviteitsverlies. Dit heeft ook gevolgen voor de rest van het team. De team spirit loopt een deuk op, werk moet opgevangen worden door andere collega’s, waardoor ook zij weer meer werkstress krijgen. Een gevaarlijke vicieuze cirkel die invloed heeft op de vitaliteit binnen een team en de organisatie. 

 

Met het trainingsprogramma van Mind for Good voorkom je overmatige stress bij personeel. Een investering die bijdraagt een zowel het welzijn van het personeel als het bedrijf zelf. 

Bedrijfstraining mindfulness

"Preventief aan de slag met een gezonde lifestyle en vitaliteit van personeel."

Hoe ziet het 5 weeks Trainingsprogramma er uit?

5 Weeks Trainingsprogramma voor personeel.

Het programma dat speciaal is ontwikkeld voor het personeel binnen bedrijven en organisaties, om hen te helpen bij het omgaan met de druk en stress die zij ervaren in hun belangrijke werk,

Wat kun je verwachten?

- 1-daagse groepstraining 

We starten het programma met een intensieve 1-daagse groepstraining. Tijdens deze dag beginnen we met een stukje theorie, leer je effectieve technieken om stress en druk om te gaan, en krijg je direct toepasbare tools aangereikt om mee aan de slag te gaan.

- Wekelijkse Video’s en Handouts 

Elke week ontvang je een inspirerende video en bijbehorende handouts met oefeningen die je dagelijks in maximaal 5 minuten kunt doen. Deze materialen zijn ontworpen om je continu te motiveren en te ondersteunen bij het behoud van je mentale fitheid.

- Toegang tot Meditaties 

Rust en focus zijn essentieel voor werknemers. Daarom krijg je toegang tot een selectie van meditaties die je helpen om je mentale fitheid te verbeteren en je geest scherp te houden.

- Wekelijkse Groepssessies

 Eén keer per week kom je samen met je trainingsgroep om kennis en ervaringen te delen. Deze sessies bieden een waardevolle kans om van elkaar te leren, nieuwe inzichten op te doen en elkaar te inspireren.

- Afsluitende Q&A Sessie 

Na vijf weken ronden we het programma af met een interactieve Q&A sessie. Dit is jouw kans om al je vragen te stellen, ervaringen te delen en de laatste tips en adviezen mee te krijgen van onze experts.

Wat is het resultaat van het  trainingsprogramma?

√  Vitalere werknemers​

√  Beter stressmanagement op de werkvloer

√  Hoger concentratievermogen en meer productiviteit

√  Personeel komt makkelijker tot rust

√  Meer werkplezier

√  Minder kosten ziekteverzuim

√  Je draagt bij aan een sociaal-maatschappelijk doel!
    Met jouw steun, help je mee aan het for Good-programma.

"De 5x5 methode als basis voor 5 weeks training programma"

Wat houdt de 5x5 methode in?

Het 5 weeks trainingsprogramma is gebaseerd op verschillende onderzoeken die laten zien dat 5 minuten per dag meditatie voor 5 weken achter elkaar een positief effect op de hersenen heeft. De de 5x5 methode. 

Daarom heeft Mind for Good een programma ontwikkeld waarbij die 5 minuten de basis zijn. En dat doen we door veel meer dan mediteren. Er zijn heel veel oefeningen vanuit de positieve psychologie, mindfulness en cognitieve therapie die ook bijdragen aan deze verschuiving in de structuur van je hersens. Na 5 weken, heb jij hiermee een structurele en duurzame verandering doorgemaakt.

 

Het hoeft niet moeilijk te zijn, 5 minuten per dag maken het verschil zodat jij nog meer impact kan gaan maken!

 

 

Investeren loont dus. Wat is de investering voor vitaal personeel?

De prijs per werknemer voor de 5 weekse cursus bedraagt 490,-€ (ex btw). Ik geef de training aan een minimum van 8 personen en een maximum van 20 personen om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. De trainingen kunnen in-house of online worden gegeven en zijn ook mogelijk in het Engels.

Mocht je informatie willen over lezingen, workshops, of heisessies? Neem contact op, ik ga graag met je in gesprek.

bottom of page