top of page

Bedrijfstrainingen mindfulness

Het is als bedrijf belangrijker dan ooit, om preventief bezig te zijn met de vitaliteit, stressbestendigheid en gezonde lifestyle van de werknemers. De vijfweekse MBSR-cursussen mindfulness van Mind for Good zijn hierop gefocust en trainen werknemers op een down-to-earth en praktische manier. 

Waarom is mindfulness belangrijk?

Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en verhoogt de vitaliteit op de werkvloer. En dat is hard nodig. Want wist je dat 1 op de 7 werknemers last heeft van werkstress en burn-outklachten en dat 80% van de ziekmeldingen hierdoor wordt veroorzaakt? Tijd voor verandering!

Bedrijfstraining mindfulness

"Preventief aan de slag met een gezonde lifestyle en vitaliteit van personeel."

Onnodige kosten voorkomen

 

Bij uitval door stress, is een werknemer gemiddeld 30 dagen uit de running. Bij burn-out klachten zelfs tot 242 dagen. Dit kost de werkgever al snel €70.000. 

 

Zelfs lichte stressklachten hebben al veel invloed op het individu. Het zorgt voor minder focus, een laag energieniveau en daarmee productiviteitsverlies. Dit heeft ook gevolgen voor de rest van het team. De team spirit loopt een deuk op, werk moet opgevangen worden door andere collega’s, waardoor ook zij weer meer werkstress krijgen. Een gevaarlijke vicieuze cirkel die invloed heeft op de vitaliteit binnen een team en de organisatie. 

 

Met een cursus mindfulness voorkom je overmatige stress bij personeel. Een investering die bijdraagt aan zowel het welzijn van het personeel de toekomst en succes van het bedrijf zelf.

Ben je een werknemer?

 

Mindfulness kan jou helpen om stressbestendiger en vitaler te zijn op de werkvloer en daar investeren werkgevers graag in! Veel bedrijven hebben daarom opleidingsbudget beschikbaar (en dat is meestal zelfs via de overheid geregeld). Zie jij een bedrijfstraining mindfulness wel zitten voor jou en je collega's? Vraag dan nu een offerte voor jouw werkgever aan. Je kunt deze dan direct doorsturen naar HR of jouw leidinggevende. 

Dit haal je uit een bedrijfstraining mindfulness voor je personeel:

 

√  Vitalere werknemers​

√  Beter stressmanagement op de werkvloer

√  Hoger concentratievermogen en meer productiviteit

√  Personeel komt makkelijker tot rust

√  Meer werkplezier

√  Minder kosten ziekteverzuim

√  Je draagt bij aan een sociaal-maatschappelijk doel!
    Met jouw steun, help je mee aan het for Good-programma.

"De 5x5 methode als basis voor de  mindfulness-trainingen."

De MBSR-training mindfulness voor bedrijven is gebaseerd op verschillende onderzoeken die laten zien dat 5 minuten per dag meditatie voor 5 weken achter elkaar een positief effect op de hersenen heeft. Dit heet ook wel de 5x5 methode. 

Daarom biedt Mind for Good een 5-weeks programma aan met iedere week een training van anderhalf uur (mindfulness-training op locatie of online). Tijdens de training leg ik de achterliggende theorie over mindfulness uit en gaan medewerkers er direct mee oefenen. De mindfulness-training is praktisch: ik besteed veel aandacht aan de haalbaarheid van de integratie van mindfulness op de werkvloer in het dagelijks leven. Na iedere sessie geef ik handvatten en oefeningen mee waar medewerkers zelf thuis mee aan de slag kunnen. Het doel is een praktische toepassing en duurzame verandering op de werkvloer maar ook het leven in het algemeen.


 

 

Wat houdt de corporate training mindfulness in?

  • Week 1: Introductie mindfulness en leven op de automatische piloot.

  • Week 2:  In ons hoofd wonen: herken je eigen denkpatronen.

  • Week 3Omgaan met moeilijkheden en hindernissen.

  • Week 4Herken stress bij jezelf en gebruik positiviteit.

  • Week 5: Blijf vitaal en integreer mindfulness in je dag.

Het programma per training:

Investeren loont dus. Wat is de investering in een MBSR-training voor jouw bedrijf?

De prijs per werknemer voor de 5-weekse cursus bedraagt 490,-€ (ex btw). Ik geef de training aan een minimum van 8 personen en een maximum van 20 personen om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. De trainingen kunnen in-house of online worden gegeven en zijn ook mogelijk in het Engels. 

Is het te lastig om alle agenda's van iedereen 5x te blokken? Er zijn ook mogelijkheden voor workshops, presentaties en heidagen of retraites. Ik ga graag met je in gesprek om te kijken wat het best bij de organisatie past! 

Ja! Ik wil direct starten met een mindfulness-training voor mijn personeel! 

bottom of page