top of page

Over het For Good-programma

Doordat bedrijven investeren in mentale vitaliteit-training bij Mind for Good, is het mogelijk om op vrijwillige basis trainingen aan te bieden voor meiden van 12-16 jaar: het For Good-programma. Een win-win situatie dus! Gezond personeel en bijdragen aan een goed doel.

VN Sustainable Development Goal nr. 5

 

Mind for Good wil met het For Good-programma bijdragen aan Sustainable Development Goal nr. 5 van de VN: gelijke rechten voor mannen en vrouwen en empowerment van vrouwen en meisjes.

 

Door mee te doen aan het For Good-programma, krijgen meiden meer vertrouwen in zichzelf en hun eigen keuzes, zodat ze hun toekomst met zelfvertrouwen tegemoet gaan. Zo werken we met z'n allen aan een arbeidsmarkt waar iedereen gelijke kansen heeft.

Girl Empowerment-programma

Uuhhh, nee niet bepaald!

 

 Er zijn wel ontwikkelingsprogramma’s voor meisjes vanuit Nederland, alleen richten die zich vaak op het buitenland. Natuurlijk is dat ook goed, maar wij hebben hier in Nederland ook nog een lange weg te gaan om gelijke kansen te creëren voor mannen en vrouwen.

 

Internationaal gezien lopen wij zelfs achter, we staan op de 38ste plek van de Gender Gap Index van het World Economic Forum (ja, dat is schrikken he?!) en we zijn sinds 2018 zelfs 11 plaatsen achteruit gegaan.

 

Om het nog iets duidelijker te maken, vrouwen verdienen gemiddeld 14% minder dan mannen, in besluitvormende posities is het wettelijke streefcijfer van genderdiversiteit nog lang niet behaald.  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de genderstereotypering die jonge meiden dagelijks op verschillende media te zien krijgen.

"Het gaat toch goed met de positie van meisjes en vrouwen in Nederland?"

"Meewerken aan een arbeidsmarkt met gelijke kansen voor nieuwe leiders."

Zo zien de Girl Empowerment-trainingen eruit:

Mind for Good baseert de Girl Empowerment-trainingen op mindfulness en combineert ze met een stuk persoonlijk leiderschap. Het is een interactief programma waarbij de girls op scholen, sportclubs of in buurtcentra op een positieve en energieke manier met de volgende vraagstukken aan de slag gaan:

  • Hoe herken ik stress en wat kan ik er aan doen?

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn gedachten geen feiten worden?

  • Hoe maak ik een keuze tussen actie en reactie?

  • Wat zijn mijn kernwaardes?

  • Hoe kan ik dit gebruiken in mijn dagelijks leven?

Het programma bestaat uit een 4 uur durende training die in losse modules van 2 uur kan worden aangeboden. Deze trainingen zijn gericht op meiden in de leeftijdscategorie van 12-16 jaar.  De programma's worden indirect bekostigd door verschillende bedrijven die mee doen aan onze in-company mindfulness-trainingen. 

Wil jij als school, sportclub, vereniging deelnemen aan de Girl Empowerment-training?

bottom of page