top of page

Nieuwsgierig naar het  gezicht achter Mind for Good?Lees mijn verhaal hier!

Dat ben ik! Sanne Buis.

 

Ik ben ondernemend, gedreven, sociaal en nieuwsgierig. Misschien niet de eerste woorden die bij je opkomen als je denkt aan een mindfulness-trainer. 

 

Maar even terug naar het begin. 

 

De rode draad in mijn leven is het begeleiden en trainen van mensen om skills te verbeteren of een betere versie van zichzelf te worden. Zo heb ik danslessen, gastlessen op middelbare scholen en taalworkshops voor nieuwkomers gegeven. Maar ook op professioneel gebied is deze coachende rol onderdeel van mijn leven. 

 

Als manager van commerciële teams bij verschillende start- en scale-ups heb ik trainingen gegeven in sales, communicatie, stressmanagement en persoonlijk leiderschap. Omdat ik mezelf graag blijf ontwikkelen, heb ik opleidingen afgerond in mindfulness, coaching en persoonlijk leiderschap. Door mijn ervaring als manager snap ik wat stress doet met een individu, maar ook met de team-spirit binnen een bedrijf. Ook heeft het me laten zien hoe belangrijk het is dat een training past bij het bedrijf en dat het direct kan worden geïntegreerd in het dagelijks leven. Want zeg nou eerlijk, hoeveel blijft er bij jou hangen na een training? 

 

Mijn ervaring als manager zet ik op een hands-on manier in voor vitaler en stressbestendiger personeel. Maar, er is nog een tweede groep waar ik me voor inzet: jonge meiden die dit hard nodig hebben. 

 

Hoe dat idee ontstond?

 

Tijdens mijn vele reizen naar alle hoeken van de wereld werd de ongelijkheid tussen man en vrouw mij pijnlijk duidelijk en dat raakte mij. Maar, bij terugkomst bleek - hoewel niet altijd zichtbaar - dat gelijkheid ook in Nederland niet vanzelfsprekend is. Het is niet voor niets ook een Sustainable Development Goal van de VN. Het idee om hier een steentje aan bij te dragen is toen direct ontstaan. 

Met Mind for Good combineer ik mijn affiniteit met de professionele wereld, het streven naar meer mindfulness op de werkvloer en mijn ambitie om jonge meiden de tools te geven om te werken aan hun eigen toekomst. Hier haal ik ontzettend veel energie uit! 

 

Join je mij in mijn missie?

2023-Sanne-webformaat-5.jpg

Mind for Good is een sociale onderneming met twee doelen; gezond personeel binnen bedrijven en bijdragen aan Girl Empowerment.

 

Mentale vitaliteit-training voor bedrijven:

De mentale vitaliteit-trainingen voor bedrijven worden op een nuchtere en praktische manier gegeven. Het doel: vitale werknemers die lekker in hun vel zitten, minder werkstress ervaren en productiever zijn. Dit leidt niet alleen tot blijere mensen, maar ook tot minder ziekteverzuim en een betere sfeer binnen teams

 

Ons For Good-programma:

Ons For Good-programma bestaat uit Girl Empowerment-trainingen voor meiden tussen de 12 en 16 jaar op bijvoorbeeld scholen en sportclubs. Deze girls krijgen niet altijd eerlijke kansen op een toekomst die ze zelf vorm kunnen geven. Door middel van de trainingen krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf en hun keuzes. Zo dichten we langzaam de gender-gap op de arbeidsmarkt.

Over Mind for Good

"Mind for good wil een langdurig positief effect op de werkvloer creëren"

De overeenkomst tussen mensen in het bedrijfsleven en jonge meiden is dat beide groepen enorm veel stress en druk ervaren in het dagelijks leven. Een op de zeven werknemers heeft last van werkstress en burn-outklachten en bij jonge meiden is dit zelfs een op de vier. 

Door stress gaat bij bedrijven het ziekteverzuim fors omhoog. Uit onderzoek van Mercer blijkt zelfs dat 70% van de ziekmeldingen wordt veroorzaakt door stress. Kun je nagaan wat het oplevert als het personeel beter met stress om kan gaan? 

Ook qua gelijkheid tussen mannen en vrouwen is er nog veel winst te behalen op de werkvloer. Daarom wil Mind for Good bijdragen aan Sustainable Development goal nummer 5 van de VN: gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Door als bedrijf middels het afnemen van een mentale vitaliteit-training voor personeel ook bij te dragen aan het For Good-programma, draag je op langere termijn bij aan een diverser bedrijfsleven. Zo ontstaan er gelijke kansen voor nieuwe leiders en kunnen we samen werken aan een arbeidsmarkt met een gelijk speelveld.

 

Een no-brainer toch?

"Zo ontstaan er gelijke kansen voor nieuwe leiders en kunnen we samen werken aan een arbeidsmarkt met een gelijk speelveld. "

Mind for Good heeft twee trainingsprogramma's ontwikkeld. Beiden gefocust op mentale vitaliteit gebaseerd op technieken vanuit mindfulness (MBSR/MBCT) , cognitive therapie en positive psychologie, maar met een andere insteek. 

 

For good-programma: Girl Empowerment-training

De Girl Empowerment-trainingen voor meiden tussen de 12-16 jaar zijn gebaseerd op mindfulness en persoonlijk leiderschap. Mind for Good geeft alle trainingen op vrijwillige basis op bijvoorbeeld scholen en sportclubs. Door samen te werken met verschillende instanties wordt een zo groot mogelijke groep jonge meiden voorbereid op hun toekomst.

 

Mentale vitaliteit-trainingen voor bedrijven

Werknemers volgen een training van 1 dag en ontvangen oefenmateriaal voor 5 weken om het geleerde zo te integreren in het werkleven. Dit helpt  stress te herkennen zodat medewerkers er beter mee om kunnen gaan. Dat zorgt voor vitaler personeel dat met energie aan de slag gaat! Onze trainingen zijn gebaseerd op een haalbaar concept met duidelijke resultaten.

bottom of page